Lundin: Lördag

Ett par lugna dagar nu. Blev dock en längre promenad igår och så dömningen. Tänkte hinna med en längre promenad i dag med, även om vädret är trist. Sedan blir det att se hockey och jobba hela eftermiddagen och kvällen.

Mitt i hockeyn hade jag tänkt att tillaga en fläskfilé, blir nog en helstekt i dag. Känner att det skulle vara gott.

Lundin: Vägning och Pizza.

Ner 0,9 kilo i dag. Godkänt, även om jag helst vill hålla mig över ett kilo i veckan.

Har kommit på en väldigt smaskigt variant av pizza som jag faktiskt tror är bättre än Holms. Kom fram till att på pizza är allt som är ovanpå pizzan oftast okej. Så jag har hittat en salsa/tomatsås som ligger på mindre än 1 % kolhydrater, den brer jag ut på en tallrik. Sedan lägger jag på strimlad skinka och räkor, strör över ost och oregano, in i micron och sen klart. Riktigt gott.

Hade laddat upp en bild om det inte varit för att jag lånat ut min kamera :)

Vägning 28/10-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 98,9 kg
Veckoförändring: -0,9 kg
Total förändring: -5,9 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 93,0 kg
Veckoförändring: -0,3 kg
Total förändring: -7,1 kg


Lundin: Ingen choklad

Hade tydligen missförstått min kusin som sagt att choklad var okej. Det är tydligen så att choklad är det som är mest okej att fuska med. Så det är till att hålla sig. Men till jul, då ska jag äta godis.

Imorgon är det vägning. Har en dålig känsla, trots att jag inte har fuskat något nämnvärt. Förutom de tre Ahlgrens bilar som jag åt igår...

Lundin: Godis

Igår var det exakt fem veckor sedan jag startade med LCHF. Under den tiden hade jag faktiskt inte en enda godis men igår under hockeymatchen hade Sandra köpt Ahlgrens bilar och jag kände att jag var så sjukt sugen så jag tog tre stycken, en av var färg :) Har faktiskt varit sjukt sugen på godis ett tag nu.

Nu tänkte jag kila iväg till ICA och köpa någon mörk choklad, brukar inte vara någon fantast av mörk choklad men just nu skulle det smaka gott. Dessutom är det okej ur LCHF-synpunkt :)

Middagen i dag blir fransyska, om du ville veta. Tyvärr är motionen utebliven i dag med, så pissigt väder ute att jag blir deprimerad av att bara titta ut.

Nu mot ICA och CHOCKLAD :)

Lundin: Måndag

Så var det måndag återigen. Mörkt ute redan den här tiden efter omställningen till vintertid.

Igår blev det dömning och lite inomhusfotboll som motion, på middagsbordet stod fransyska, gott.

I dag har det faktiskt inte blivit något motion alls och det kommer inte att bli någon heller. Åker på Luleå-Brynäs och missar därmed innebandyn, tyvärr. Sitter just och smaskar på middagen, kotletter med beasås. Inte något märkvärdigt, men även LCHF:are ska väl äta mindre god vardagsmat ibland också.

Holm: Ikke mö motion

Det har inte blivit så mycket "röra på mig" förutom ett par promenader. Det är fan inte roligt att gå i Helsingborg när det regnar och blåser. Då känns soffan mer lockande. Welcome to Helsingborg...! Rent kostmässigt har det sett bra ut hittills. Åt en tzatziki som var ett par procent över min egna gräns, men annars har jag hållit mig på banan. Givetvis ingen alkohol denna helgen heller.

Håller på att pränta in i farsan och morsan vad det är för mat som gäller. Det börjar arta sig :-). Vägning på onsdag, blir nog lite tidigare på dagan för egen del då jag måste jöbba. Vägde mig på vågen första morgonen här nere och den visade då 94,0 (+0,7) så den stämmer kanske inte till 100% men så när.  Det jämnar ju ut sig när jag kommer tillbaka till Piteå i vilket fall och väger mig på den officiella vågen :).

Åt ett kokt ägg med majonäs till frukost plus salami med philadelphia ost. Gott.

Över och under.

Lundin: Helg

Så var halva helgen över. En promenad och en squashmatch var motionen för gårdagen som avslutades med pepparbiff och tv-mys framför Idol.

I dag var motionen att döma. Sedan blev det en oxfilé till middag, riktigt gott må jag säga. Nu blir det lite mer tv-mys med en komedi. Snackset består av gurka som serveras med mina hemmagjorda dipper som är gjorda på turkisk yoghurt. Och så den obligatoriska ölkorven förståss.

Lundin: Fredag

I dag är det en månad sedan tävlingen startade. Har ju blivit lite fusk och så men i det stora hela har både Holm och jag skött oss ganska bra som det ser ut på vågen :)

Nu är det dags för ännu en helg, vilket är svårast på hela veckan då man gärna vill lyxa till det lite. Förra helgen åt jag mycket morötter vilket egentligen inte är okej så denna helg skippar jag dessa för att se om det går ännu bättre på vägningen :)

Holm: Ett litet inlägg

Så har man då lämnat Piteå för Skåne. Det ändrar naturligtvis lite av min livsstil, men det blir nog inte svårare att hålla sig till matvanorna. Onsdagens resultat gjorde mig positivt överraskad, men det är kanske så här det ska se ut. En veckas paus, sen er ett par kilo, paus, ner, paus, ner, paus, ner, paus, ner, paus, ner , i MÅL!
Vi får se.

Heja heja....

Lundin: Onsdag

Onsdag i dag = vägning. Positivt besked. Tappar jag minst ett kilo i veckan så är jag nöjd. 1/4 är borta nu :)

Blev lunchbuffé på Valdinos i dag. Gott med buffé, bara kött :) Till middag blev det kladdsallad igen, gjorde en stor ju en stor omgång igår som räcker till lunch imorgon också :)

Vägning 21/10-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 99,8 kg
Veckoförändring: -1,4 kg
Total förändring: -5,0 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 93,3 kg
Veckoförändring: -1,7 kg
Total förändring: -6,8 kg


Holm: Sista vägningen i Piteå på ett tag

Ja alltså, jag tänker inte ge upp. Men i morgon kväll lämnar jag Pite för ett tag, och får alltså använda mig av farsans våg i stället. Ska kolla in den redan på torsdag så att de inte ljuger.

Vägning i morgon alltså. Känslan säger att jag tappat nåt kilo, men huvudet säger tvärtom. Jag har i och för sig inte fuskat särskilt allvarligt förutom nåt glas pepsi max. Trist om man går upp igen, men så illa kan det väl inte vara? När man ätit den där pizzan känns det inte som att man tappar kilon, haha.
Nåja :). Vi får se. 10:00 i morgon. DÅ vet vi.

Lundin: Tisdag

Brist på intressanta rubriker, jag vet.

Har gjort en kladdig och fet skinksallad i dag, med creme fraiche, grädde, ost, skinka, sallad, purjolök och gurka. Riktigt gott faktiskt.

Hunnit med en promenad i eftermiddag också, och i kväll ska jag döma. Bra med motion.

Lundin: Måndag

Har gnällts på att vi skriver för få och för långa inlägg. Fler inlägg och kortare är de nya buden. Får se till att Holm hänger med på det också.

Måndag i dag. Gårdagens kycklingsallad till lunch, fransyska till middag. Riktigt gott med fransyska faktiskt, serverades med lite halloumi för att lyxa till det :)

Motionen för dagen blev ett pass innebandy, lite folk så det blev mycket springa.

Lundin: Vit helg

Ser att Holm gjort ett pizza ala flottbomb. Smaskigt, kanske...
Själv har jag ätit fläskfile med fet gräddsås i lördags och i dag blev det en kycklingsallad med fet currysås :) Smaskigt det. Har varit en vit helg, lär bli några sådana framöver faktiskt, har inga planer på någon fest. Tänkte försöka skynda på det här i stället. Börjar tvivla på att vi har en vinnare innan jul nu faktiskt, vilket jag trodde tidigare. Men vi får se.

Holm: Visst kan man äta pizza!

När man lever studentliv brukar pizza vara en återkommande ingrediens på helgen. Oftast som bakismat förvisso, men inte ens bakis var jag i dag. Men jag hittade ett ränt recept på en LCHF-pizza, och jag insåg att svårigheten så klart låg i att få till en grund.

Först vispade jag ihop ägg med cream cheese (så fet som möjligt så klart), och sedan tillsatte jag grädde och lite ost. Jag vispade så mycket så jag fick ont i armen...! Singelmän bör ju ha bra armmuskler, men jag har tydligen tränat för dåligt. Nä usch, åter till maten.
Jag hällde ut "smeten" på en av mina brasplåtar. Jag har typ inte använt dem här uppe eftersom jag har en annan form som jag bruuuuukar använda. Men det är ju en ny Holm.
Jag gräddade smeten i ugnen i ungefär en NHL 10-match. Det var rätt lagom. Då var den gyllenbrun. Jag hann också koka upp krossade tomater med grönsaksbuljong (väldigt låg kolhydrathalt), som jag när grunden var gräddad brädde på. Jag gjorde nog för lite tomatsås, men med skalade räkor (japp, skalade själv!) och tinade kräftstjärtar samt skicka såg pizzan riktigt bra ut. Huvudingrediensen är så klart OST. Denna osten var "bara" 24% (tror jag) men det blev en hel del ost på pizzan. Därefter kryddade jag med lite pizzakrydda.

Tadaaaaa!
Den blev svinigt mättande - men god. Det är en konst med att få av pizzan från formen till tallriken och samtidigt behålla den hel - eller hur morsan? MEn jag lyckades hyfsat.

Hur som helst, här är resultatet (ursäkta kass mobilkamera).
Holm: Oförändrad vecka

Både jag och Robin stannade vid ofärändring den här veckan. Nåja, visst gick vi upp ett respektive två hekto, men det är ju bara en petitess. Som jag förstått det inte direkt ovanligt att man stannar till efter att man rasat en del  ibörjan. kommer förmodligen att ligga kvar här några veckor nu innan kroppen börjar jobba sig neråt igen. Kommande onsdag blir sista vägningen här uppe innan jag vänder ner till Skåne. Naturligtvis fortsätter kampen där :-).

Vägning 14/10-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,6 kg
Målvikt: 84,6 kg

Dagens vikt: 101,2 kg
Veckoförändring: +0,1 kg
Total förändring: -3,4 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 95,0 kg
Veckoförändring: +0,2 kg
Total förändring: -5,1 kg


Lundin: Fusk igen

Har återigen varit lite odisciplinerad, fy mig. Har haft Stockholmsbesök i helgen och då har jag frångått vanorna något. Blev tacos och fest på fredag och det slank ner en liten öl på Mustasch-konserten. Dessutom slank det ner en GI-burgare på Max. På lördag blev det en GI-middag men mot kvällen blev det någon drink, visserligen på funlight men det är ju ändå inte helt okej. På söndagen blev det en kebabsallad.

Jag har visserligen hålt mig ganska hårt till GI men det är ju LCHF jag kör så GI är ju faktiskt lite fusk. Men nu är det inga fester eller besök inplanerade den närmsta tiden så nu kan det nog gå bättre.

Misstänker att onsdagens vägning kommer visa plus på grund av den här helgen. Återstår att se.

Holm: Kött hit, kött dit

Tacka fan för att man inte är vegetarian alltså, då hade LCHF varit skitjobbigt. I helgen blev det pepparbiff, lax och i dag kyckling. Härlig variation =). Det blev lite fest i fredags, men jag fick igång kroppen direkt på lördagen och i dag söndag med lite dömning.
Har väl inte mycket mer att tillägga.

Holm: Den första matlådan

I dag inträffade det något riktigt stort. Alltså med stort menar jag inte typ att Sverige går till VM, eller att Britney Spears skaffar barn. Det här är större än så. I dag hade jag för första gången sedan jag flyttae till norrland med mig matlåda till skolan. Jag kände mig jävligt tuff, jävligt cool. Nu fattar jag varför alla har chikanerat på mig. Jag har inte varit tillräckligt cool. Man känner sig rätt cool med en matlåda. Typ som när man bär skinnväst och såna där pilotabrillor. Då känner man sig ju skittuff! Den där matlådan gjorde min dag. Fetaost, ägg, tonfisk, sallad, tomat och purjolök samt en klick äkta riktigt fet majonäs.

Angående vägningen igår: Jag är skitnöjd. Kan jag hålla 1-1,5 kilo i veckan så är jag mer än nöjd.

Lundin: Gårdagens vägning.

Fortsatt neråt, om än inte i lika rask takt. Men sen är det ju så att man ska inte gå ner för snabbt, det är tydligen inte hälsosamt har jag hört. 5,5 kg på 2 ½ vecka är ju väldigt mycket ändå.

Har kommit i lite bättre balans med dieten nu, fått in bra rutiner med måltiderna. Så här ser en typisk dag ut:

Frukost:
½ paket stekt bacon
En tallrik "grädde/fil" (2/3 fil och 1/3 grädde)

Lunch:

Ett glass gräddmjölk (50% mjölk - 50% grädde)

Middag:
En köttbit med sås, ibland med en liten sallad eller halloumi.

Kan tänka mig att många höjer på ögonbrynen åt mina gräddblandningar. Faktum är att på filen känner jag ingen större skillnad. Mjölken blir bara en väldigt tjock mjölk och det ger en enorm mättnadskänsla. Jag håller mig mätt fram till middagen utan problem, dessutom är det väldigt snabbt tillagat.

Det var allt för denna gång.

Vägning 7/10-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,6 kg
Målvikt: 84,6 kg

Dagens vikt: 101,1 kg
Veckoförändring: -1,3 kg
Total förändring: -3,5 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 94,8 kg
Veckoförändring: -1,3 kg
Total förändring: -5,3 kg


Lundin: Vägning imorn

Så var det dags igen, en vecka har gått sedan senaste vägningen och imorgon är det till att ställa sig på vågen igen. Ska bli intressant att se, har ju "fuskat" lite mer den här veckan och ätit en del grönsaker och så. Fast var ute och gick 10 km i dag, alltid bra med motion :)

Holm: Den ultimata lyckan

Vet ni vad den ultimata lyckan är när man kör LCHF? Det är när man får se på en förpackning att det innehåller yttest lite, eller inga alls, kolhydrater. När det är något man suktar efter - då känns det jävligt bra, som den prickig korv jag skaffat. Prima skinka (eller korv...)!

Var i Sthlm i helgen, lyckades hålla mig undan öl trots att det bjöds på flera stycken om man ville. Blev mineralvatten istället, åt dock hamburgaren och pommesen där. Kändes dumt att sitta och pela bort. Blev bjuden på buffalowings, men lät de va.

Till skillnad från Robin känner jag mig rätt bekväm med LCHF och gärna håller kvar vid den. Det skulle väl vara om man stod kvar på samma kilo i två månader. Då får man ju börja fundera, men själva livsstillen med LCHF trivs jag faktiskt oväntat bra med.

Bra snacks: ostfylld salami (noga med kolhydratsnål salami).

Lundin: Lite fusk

Var en liten fuskis i helgen. Vi hade teambuilding men StiL-styrelsen och käkade tacos. Så det blev faktiskt en tortilla samt något tacochips. Tror inte det gör så mycket faktiskt, men det får man väl se på vågen på onsdag.

I övrigt funderar jag faktiskt på att överge LCHF. Jag har kört två veckor nu vilket var mitt startmål. Funderar på att börja äta mer vanligt men fortfarande stå över alla "onödiga godsaker" samt motionera ännu mer.

Men som sagt, har inte bestämt något ännu.

Lundin: Magiskt god middag

I går firade jag då femårsdagen med Sandra. Blev en riktigt smaskig middag, lite fusk men ändå okej tycker jag. Vissa dagar måste man ju helt enkelt få lyxa till det :)

Förrätt:

Robins heta räkblad heter denna delikatess.


Varmrätt:

Oxfilé i svamp- och grönpepparsås
Ugnsrostade morötter
Fetaostsallad

Väldigt nöjd med mina kockkunskaper faktiskt :)

Holm: Riktigt god äggröra

Jag har aldrig varit någon expert på matlagning, men jag har ofta underskattat mig själv. För OFTAST blir det riktigt god mat när jag sätter igång. Fram tills i dag hade jag aldrig tidigare gjort äggröra, så tänkte att jag får väl försöka. Kikade in på LCHFrecept.com och hittade en äggröra som inte var som alla andra. Den innehöll både grädde och ost. Blev en redigt god äggröra. Självklarta bacon till det! Dessvärre har jag redan ätit upp det och glömde fota, så ni får klara er utan bilder.

Det lutar mot fisk och skaldjur till middag. Lunchen blir nog bara något lättare.

RSS 2.0