Holm: Vilken knall - nu kommer det svåra

Robin har ju redan summerat en del här nedanför. Jag vill dock betona att jag inte på något sätt levt OHÄLSOSAMT, jag har bara druckit onödigt mycket mängder Pepsi Max, och att jag slutat med det kan säkert ha med att göra att jag gått ner mer än Robin.

Nu gäller det dock andra veckan, och den sägs ju vara dubbelt så svår än den första. Jag är glad om jag åtminstone kan gå ner ett kilo eller något sådant var vecka. Jag ska inte förvänta mig att jag går ner fyra kilo var vecka. Men vi får se. Som sagt är det en tur till Stockholm i helgen som gäller. Jag kommer klara mig bra. Tror jag.:).

Lundin: Reflektion

Ja, så var första vägningen bortgjord. Positiva besked för oss båda, mest för Holm då. Förvånar mig inte egentligen med tanke på att han ändå levde mer ohälsosamt än vad jag gjorde innan vi startade tävlingen.

Dessutom är det ju ett faktum att jag gått ner 4,4 kg på nio dagar och det är ju ganska mycket det med. Fortsätter vi i det här tempot så är vi ju "snart" klara.

I helgen kommer Holm att bli bjuden på middag och gratis öl på O´learys. Svårt att stå emot, ska bli intressant att höra hur han klarade det när helgen är över :)

Själv har jag också en farlig händelse i helgen. Jag och Sandra firar 5 år på fredag så då lär det väl bli lite godare mat, men jag ska försöka att hålla mig så LCHF som möjligt :)

Vägning 30/9-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,6 kg
Målvikt: 84,6 kg

Dagens vikt: 102,4 kg
Veckoförändring: -2,2 kg
Total förändring: -2,2 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 96,1 kg
Veckoförändring: -4,0 kg
Total förändring: -4,0 kg


Lundin: Dags för vägning

I dag är det dags för vägning, ska bli spännande. Misstänker att vågen kan visa "negativt". Särskilt med tanke på att jag hade gått ner två kilo från måndag till onsdag förra veckan.

Fuskade för övrigt igår. Var på kalas och tog lite glass och paj, men bara lite ;) Och faktiskt, det var värt det :)

Strax dags för vägning nu.


Holm: Olidligt spännande

Snart gått en vecka sedan vi satte igång. Det har gått bra, och jag har inte något direkt sockersug eller aspartamsug (Pepsi Max innehåller ju det och inte socker). Visst händer det att jag tänker att det vore gott med en kall läsk någongång, men det är inte värre än att jag kan ta ett kallt glas vatten. Sen går det ju faktiskt att dricka mjölk också, men jag försöker att inte dricka för mycket sådant heller. En klar förändring jag sett är att jag inte känner det där hungret efter småsnafs längre. Jag går inte till kylskåpet och tar nåt litet. Det känns i alla fall bra.

I morgon är det alltså den första vägningen. Spännande! Det kan dock vara så att både jag och Lundin har gått upp, det vore inte oväntat. Inte för att vi har misskött oss utan för att kroppen ibland reagerar så i början av en diet eller när man bantar. Återstår att se.

Åt nyss en god sallad till lunch. Innehöll en del grönsaker (som växer ovangjort) och färsk svamp samt min egna avocadoröra.

Vägningen kommer att ske tidigare än 10:00 i morgon, eftersom både jag och min motståndare har föreläsning då. Vägningen blir snarare runt 09. Ett blogginlägg om vägningen kommer upp efter lunch.

So long...

Holm: Lite smått överraskad

Blev ingen uppdatering igår, av en enkel anledning. Jag var helt utmattad efter att ha dömt tre matcher. Alltså tre timmars motion! Av den anledningen blev det lite hafsigt med maten i går. Åt ägg och bacon till frukost, och sedan ägg, fetaost och haloumi till lunch vid tre. Sedan åt jag ingenting, eftersom jag kom hem sent, och märkligt nog känner jag mig fortfarande inte hungrig. Märkligt. Men det ska bli en god avocado till frukost, med något tillbehör. Har ej bestämt vad.

Ska ner och storhandla i dag. Blir kul, och svårt. Gäller att hålla sig borta från allt onödigt. Men det har gått bra de senaste dagarna så, det är lugnt.

Lundin: Tuff dag

Imorse var det tufft. Lite halvbakis sedan gårdagen och med ägg och bacon till frukost, igen. Höll ärligt talat på att spy då jag åt. Måste hitta något annat att äta till frukost, är dödligt less ägg och bacon.

Efter middagen så kändes det dock okej igen, käkade helstekt fläskfilé med halloumi, riktigt gott.

Lundin: Och så var det den där före-bilden.

Holm kan ju inte riktigt det där med före-bild. (Vill inte ha skiljestreck där men det är ju så lätt att blanda ihop med förebild så som en idol annars ;)

I en före-bild måste man ju såklart visa magen och benen. Här kommer min före-bild, dock tagen ett par veckor innan i onsdags, men jag var ungefär lika tjock då :)Visserligen ska man väl bilden vara i profil, men det är den ju nääästan :)

Holm: Den första helgen

Tja, tänkte vara rätt kortfattad. Allt trummar på. Tog en promenad ner mot stan och tillbaka i morse, följde med Mr. Lundin som skulle handla rödvin. Själv kör jag på vodka, ramlösa och fun light (kolhydrater: 0) eller whiskey. Har inte riktigt bestämt mig. Ska döma i morgon (Motion!!) och på söndag (motion x2!!).

Lagade ikväll en färslåda gjord på köttfärs (no shit?), creme fraiche, ägg, lite grädde som var gratinerad med fet ost.  Jävligt fett men lite kolhydrater. Thats LCHF:D.
Bildbevis nedanför, dessutom en före-bild =). Tagen med mobilkameran, ursäkta kvaliteten. :)
Lundin: Första festen

Så var det dags för första festen under dieten. Var ner på staden med min motståndare i förmiddags och köpte en box rödvin. Funkar rätt hyfsat. Smakar väldigt bra med något annat än vatten för första gången i veckan. I kväll är det som sagt fest. Ska bli kul, tar det nog dock ganska lugnt.

Bilder var efterlysta och här kommer ett par bilder på mina måltider för dagen. Kanske inte de bilder som var efterlysta men :)

Lunch:

Ugnsstekt chumlaxfile med räkor och fetaost. (Och ja, jag tog ett glas rött redan till lunch, det är ju ändå fredag och jag var less på vatten :)

Middag:

Stekt entrecoté med halloumi. Och ett glas rött så klart, det är ju fest ikväll :)

Holm: Nu väntas helgen

Ska väl erkänna att jag kör samma metod som Lundin. Den är nog minst jobbig så att säga. Börjar lära mig lite mer om det, och från och med nästa vecka ska jag planera min mat bättre. Nu måste jag ju på nåt sätt se till att jag får en LCHF-lunch. Det är ju sällan det som serveras...

Var uppe och tog en joggingtur i morse. Jag har inte världens bästa kondis, men det blev ändå en 20-30 min joggintur. Bra start på dagen.

I morgon är det fredag, då är det fest. Löser vi med lite alkohol. Håller ett vakande öga på Robin och ser till att inte dricka mer än honom ;).

Lundin: Hockeypremiär

Inte så mycket konstigheter vad det gäller maten, har fortsatt med min LCHF. Faktum är att jag mår ganska bra med den. Det blir värre till helgen då alkohol och chips brukar förekomma.

Motion blev det en liten sväng också, var ute och gick i en timme drygt. Man kan ju inte springa varje dag :)

Hockeypremiär, riktigt kul. Foppa gjorde succécomeback den här gången också. Hoppas han är tillbaka på riktigt nu :) Brynäs tog en poäng borta mot Timrå, känns helt okej. Dessvärre var det en tråkig match.

Over and out.


Lundin: Vilket intresse

Sjukt vilket intresse det blivit kring bloggen. Över 100 unika besökare redan första dagen. Blondinbella - släng dig i väggen ;)

Nå, till ämnet. Jag tjuvstartade ju min satsning redan i måndags och märkte till min glädje att jag redan de två första dagarna tappat två kilo. Fast det kanske hade varit bättre att tappa dem efter tävlingens start. Men det visar ju att min diet funkar.

Jag kör på LCHF-metoden och det mesta jag äter är faktiskt riktigt gott. Dock var jag less på ägg och bacon till frukost redan efter dag ett. Har i dag varierat mig med att koka äggen istället, mycket bättre faktiskt.

Kört ett pass innebandy i kväll också. Holm sitter ju och häckar vid sin dator så det går väl antagligen inte lika bra för honom ;)

Holm: Tuff inledning

Var och handlade i dag. Det var ovanligt. När jag kom till drickeshyllan valde jag Ramlösa istället för Pepsi Max. Det har jag inte gjort någonsin i mitt liv. De senaste fem åren har jag druckit Pepsi max var dag. Nu ska det inte bli något. Det är rätt tufft nu i början men ge mig ett par veckor så kommer det naturligt.

Nästa dilemma kommer till helgen. Vad dricker man när man bantar? Det sägs att det är OK att dricka exempelvis vitt vin, men jag som då inte dricker vin - hur fan gör jag? Det blir absolut ingen mer öl. Kanske inte någon alkohol över huvudtaget.

Ikväll åt jag köttfärs med grönsaker och räkor.
d:-)

Invägning 23/9-2009

Dags för invägning.

Robin Lundin

Startvkt: 104,6 kg
Målvikt: 84,6 kg

Dagens vikt: 104,6 kg
Veckoförändring: - kg
Total förändring: - kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 100,1 kg
Veckoförändring: - kg
Total förändring: - kg


Nu är det dags!


Två män.

Två deciton.

Minus tjugo.

En vinnare.Två manliga män har uppnått, och passerat, den manliga vikten av 100 kilogram. Men faktumet av att väga ett deciton tillfredsställer dem inte. Nu är det dags att göra något åt saken.

Förste man som gör sig av med 20 kilogram vinner.
Förloraren bjuder vinnaren på middag på Ångbryggeriet.

Imorgon onsdag går tävlingen av stapeln.

Robin Lundin vs. Andreas Holm

Let the fight begin!


RSS 2.0