Holm: Lets go low low low low

Som Robin redan klargjort är det ny vecka. Tänk att han lärt sig vardagarna - imponerande!

Frukost idag: två kokta ägg. Räcker till eftermiddagen det. Tycker vägningen på onsdag är den mest intressanta på länge. Detta eftersom jag nu stått still i två veckor, men med en vecka där jag - nästan (drack en grogg) - inte fuskat någonting börjar jag undra om kroppen börja stoppa mig. Det var ju ungefär så här mkt jag vägde innan jag började gå upp så förbannat. Jag är fortfarande aningen överviktig, men kanske måste jag kämpa ännu hårdare nu för att gå ner. Återstår att se om det ger något resultat på onsdag, om så är fallet är det ju ingen fara. :d


Lundin: Ny vecka

Då var det snart dags för en ny vecka rent kalendermässigt. Tävlingsmässist är det mitt i veckan. Skött mig bra i helgen, ölkorv som sagt i fredags men förutom det är det enda jag fuskat några popcorn, känns bra. Jag har ju visserligen ätit grönsaker med dipp men det ser jag inte som något fusk.

Lördagens middag blev kyckling, potatis och sallad. Motionen blev en långpromenad. Idag har jag varit och dömt hockey och senare även spelat en timme korphockey. Dömningen är ganska lugn motion medan korphockeyn kör slut på mig, skönt! Dagens middag var en hamburgare och sallad. Sen har det blivit lite frukt och grönsaker under kvällen.

Frukosten harjag hittat en rutin med gröt och ett par mackor varje morgon, funkar väldigt bra.

Lundin: Lugn helg

Efter två helger med fest så blir den här helgen lugn. Har ätit ölkorv framför tvn ikväll, ölkorv räknas väl egentligen som fusk nu när jag bytt bort LCHF. Men sitter man ensam en fredagkväll ska man väl få unna sig något :)

Annars känns det bra och rullar på. Tog en lång omväg idag då jag skulle handla. Imorgon blir det ny långpromenad, ska tydligen vara skönt väder ute imorn också, skönt! Har varit gråmulet i några veckor nu så det ska bli skönt att vara ute i bra väder.

Holm: Verkligheten i fatt

Jag hade förhoppning om att åtminstone tappa ett halvt kilo, som Robin, men det blev plusminusnoll. Jag åt lite potatis precis dagen innan. Jag vet inte om det hade någon påverkan men jag är inte särskilt orolig. Gick ju trots allt ner två och ett halvt kilo på två veckor innan och har nu gått ner tre hekto på de senaste två. Det talar för en fin siffra nästa vecka, och då för första gången under 90.

Lundin: Inget bakslag

Hade förväntat mig att gå upp ett kilo denna vecka, men icke, fortsatt neråt istället. Kanske är det så att sprit och bakismat är en bra diet för mig? :) Nä, det tror jag förstås inte. Tycker dock det är konstigt att det inte kommit något bakslag efter mitt diet byte.

Bara hoppas att min nya diet fortsätter fungera bra, kan jag hålla -0,5 kg i veckan är jag nöjd. Det är ett ganska sunt och hälsosamt tempo.

Mina måltider nu ser ut ungefär så här:

Frukost:
Havregrynsgröt med äppelmos och mjölk
Ett knäckebröd med kaviar och ost

Lunch:
Vanlig husmanskost men lite mindre portion än vanligt
Grönsaker
En morot till efterrätt

Mellanmål:
Frukt

Middag:
Vanlig husmanskost men lite mindre portion än vanligt
Grönsaker
En morot till efterrätt

Kvällsmål:
Frukt

Vägning 25/11-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 96,7 kg
Veckoförändring: -0,5 kg
Total förändring: -8,1 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 90,1 kg
Veckoförändring: 0,0 kg
Total förändring: -10,0 kg


Lundin: Vägning imorgon

Har inte så höga förhoppningar inför morgondagens vägning. Dels är det första veckan med "normal" kost efter LCHF-perioden. Dessutom blev det en del fusk i helgen som sprit, bakismat och lite snacks. Hoppas dock att jag ska klara mig lindrigt. Och jag kan trösta mig med att det hade nog slutat värre om jag hade försökt köra LCHF i helgen. Nu är jag tillbaka på banan och äter nyttigt, tallriksmodellen och motionerar. Ska kila iväg till ICA nu.

Hur som helst, väldigt skönt att äta vanlig mat igen.

Lundin: Helg

Blev en trevlig helg, om den är lika trevlig efter onsdagens återstår att se. Blev väl en del fusk och lite bakisförebyggande mat om kvällarna. Men det var det värt, jag kan ju inte sluta leva ;) Men nu blir det ordentligt ett tag igen.

Holm: Ölkorvstest

En av de absolut viktigaste varorna när man går på LCHF är ölkorv. Det är liksom ett riktigt viktigt "snax". Jag har testat lite olika och här kommer de fem som jag testat.

NUMERO EINZ! Möllers Ölkorv.
Lite kortare, lite knaprigare. Lite bättre.
Fin smak och har lagom tuggmotstånd.NUMERO ZWEI! ICA LÖSVIKT
Vettafan var Ica köper in sin från, men de är fina små ölkorvar som man kan ta i lösvikt där. Starkt eller milt, beroende på vad du vill ha! Dessutom hyfsat billigt!


NUMERO DREI. RIDDERHEIMS LÖSVIKT
Betydligt bättre än deras styckevisa. Kanske mest för att man slipper den där jävla gummislangen som de brukar har till korv, och äckliga jävla Bierbanger


Numero FIER. RIDDERHEIMS.
Jag tycker faktiskt smaken på "Hot Amigo", "Cabanossi", "Red Devil" är bra och helt klart ätbara, men Bierbanger med flera är riktigt vidriga.

Numeri FÜNF. LITHELLS
Fy fan vilket skräp..... kan lika bra linda in en en halvkokt prinskorv i mjukplast så blir det samma grej. Fy fan... fuck it.


Har säket smakat fler, men så nu vet ni vad jag tycker om dessa!

Lundin: Oj!

Laddar för utgång ikväll. Blir en del fusk men tror inte jag straffas lika hårt som om jag skulle ha fortsatt med LCHF. Blev glatt förvånad då jag drog på mig mina svarta byxor nyss. Förut har de satt ganska tight men nu märkte jag att det fanns några cm mellan tyget och mig :)

Holm: Halvvägs!

Då har jag gått ner exkat tio kilo, ironiskt nog hamnade jag på EXAKT 10,0 efter dagens vägning. Denna förändring har skett sedan 23/9, alltså nästan två månader. Shiet vad tiden går, men gud vad enkelt det går också. Håller jag detta tempot så bör jag vara klar runt februari-mars. 

0,3 ner denna vecka får ses som klart godkänt. Skönt att jag inte gick upp i alla fall. Nu blir det dock inget fusk på ett tag :-). Hoppas jag.


Lundin: Glatt överraskad!

Oj vad förvånad jag blev då jag ställde mig på vågen imorse. Hade räknat med att gå upp ett kilo men så var det ner ett istället. Trodde på uppgång eftersom det var en del fusk i helgen dessutom började jag ju äta vanlig kost på tisdagen. Antagligen kommer väl kilona nästa vecka istället.

Vägning 18/11-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 97,2 kg
Veckoförändring: -0,9 kg
Total förändring: -7,6 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 90,1 kg
Veckoförändring: -0,3 kg
Total förändring: -10,0 kg


Holm: Stay with me Miss LCHF!

Så la då Robin LCHF på hyllan. Det funkar inte att småfuska var vecka meister. Bra att du insåg det nu, kompanjon! (måste ju trissa upp rivaliteten lite).

Jag kommer dock vara LCHF trogen. Allt annat vore ju dumdristigt av mig. I kväll åt jag och far fläskfilé med svamp och cremefraiche tillsammans med grönsaker och lite mozarellaost. Fint!

I morgon är det vägning. Ja du... vad hoppas på en nolla, då är jag redigt nöjd.

Lundin: Hej då LCHF!

Efter nästan två månader med LCHF har jag valt att lägga LCHF på is för ett tag. Mest för att jag inser att det kommer bli en del fusk nu innan jul och särskilt under jul. Min gissning är att småfusk skulle straffas hårdare på vågen om man kör LCHF. Istället ska jag köra på en vanlig kost men hälsomedveten så att säga. Mycket fullkorn och sånt, tallriksmodellen och såklart fortfarande hålla mig borta från onyttigt.

Nåväl, blev spaghetti och köttfärssås till lunch i dag. Smakade riktigt bra.

Lundin: Helgen

Har varit på besök hos en kompis i Umeå i helgen. Blev en hel del fusk. Pasta till middag i fredags, lite ris till lördagens middag. En öl till hockeyn, en massa vin under kvällen och sen avrundades helgen med GI-burgare på Max.

Förhoppningsvis klarar jag mig bättre än Holm men faktum är att det känns som att vi fuskat lika mycket.

Holm: Fuskaren X2000

Ja, helgen blev ju som den blev. Vågen kommer kanske straffa mig, men förhoppningsvis inte allt för hårt. Alla är värda en andra chans? Eller hur?

Fredag: Middag i Eslöv med POTATISGRATÄNG.
Lördag: ÖL klockan 10 på morgonen. Totalt: 6 öl på ditresan. Ytterligare TVÅ öl Göteborg. TOTALT: 8 öl. Dessutom: Stekt potatis med filet mignon. På matchen åt jag också en korv med bröd.

Over and out.


Holm: Inleder helgen med...

.. fet och krämig POTATISGRATÄNG! Jättebra! Åt på restaurang i Eslöv i kväll (Med självaste Stefa Holm, det hör inte hit men ville skryta lite), och ville nte vara otrevlig och peta bort. Både han och jag lämnade oliverna åt sidan i alla fall. Vad nu det var bra för ur LCHF-synpunkt...

I dag på jobb var det frallor till frukost, vilket jag så klart fick stå över. Och till råga på allt fanns det smörgåstårta till lunch. Även det fick jag hoppa.

En rolig grej. Skulle tugga tuggummi på jobbet i dag. Tog en tugga sen såg jag på paketen att det var hela 63% kolhydrater i det. Trodde jag aldrig. UT ur käften försvann det illa kvickt.

Morgondagen blir ikke kolhydratsnål. Gonatt.

Lundin: Helg

Så var det återigen dags för helg. Har nyss packat väskan för helgens Umeresa. Ska hälsa på Möörten. Det ska bli kul, var ett tag sedan sist. Vet inte vad det finns för matplaner för helgen men jag har i alla fall bakat mitt LCHF-bröd som jag tänker ta med mig, så jag kommer åtminstone äta en bra frukost ur LCHF-synpunkt :)

Nu ska jag ner på stan och sätta in pengar på banken samt hämta Sandra, sen åker vi :)

Holm: Formstark

Trodde typ inte mina ögon i morse. 90,4 visade vågen. Ner ytterligare 1,4 på bara en vecka, det betyder 2,6 på två veckor. Yikes! Och som Robin sagt. Jag tror jag drack sex liter Pepsi Max dessa sju dagarna. Vetenskapligt bevis på att det inte är viktökande när man går på LCHF-kost i alla fall. Min kost denna vecka har varit riktigt bra, i princip bara kyckling, lax och ägg.

Jag ska ge Robin en chans att komma i fatt lite. På lördag åker jag till Göteborg och då kommer det bli lite öl och god mat. Det blir en hejdundandres lördag. Ta nu chansen Robin ;).

Vilken kalldusch för Robin i fall jag går ner trots det. :p.

Snart 10 kilo! Jippi!

Lundin: Inte bra

Tre kilos ledning för Holm nu, inte bra. Kan bli tufft att ta igen :S Får ju visserligen skylla mig själv med tanke på att jag fuskade i lördags men jag tror faktiskt inte att det bara är det. Jag måste ändra på något i min lchf-vardag. Tänkte sluta äta min fil-grädde-blandning, byter ut den mot ett par skivor av det lchf-bröd som jag bakat och hoppas att det kommer funka bättre.

Men jag fattar fortfarande inte hur Holm kan rasa som han gör. Enligt vad han säger så häller han ju snart i sig lika mycket pepsi max som tidigare och som jag har förstått det så motionerar han inte så mycket heller. Han verkar helt enkelt bara gå ner väldigt lätt.

Vägning 11/11-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 98,1 kg
Veckoförändring: +0,1 kg
Total förändring: -6,7 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 90,4 kg
Veckoförändring: -1,4 kg
Total förändring: -9,7 kg


Lundin: Vägning imorgon

Så var det snart onsdag igen och det är ju som bekant lika med vägning. Efter helgens lilla fuskdag tror jag inte att jag går ner något. Är rädd att jag gått upp något hg istället. Men jag har en förhoppning om att jag ska gå under 98 i alla fall, dvs minus minst ett hg :)

Lundin: Brödbakning

I dag har jag bakat bröd, riktigt LCHF-bröd :) Använde receptet som signaturen "Sussie" tipsade om i en kommentar här på bloggen, fast jag tillsatte lite annat också. Blev gott, smakade ungefär som scones fast lite väl mycket äggsmak kanske. Hur som helst var det verkligen trevligt att få tugga på lite bröd.

Motion har det blivit i dag också, en timmes promenad plus innebandy nu i kväll. Måste ju jobba hårt för att helgens fusk inte ska märkas på vågen :)

Lundin: Dags för en ny vecka

Så var ännu en vecka till ända. Blev en helg med en del fusk. Blev bjuden på tårta och dessutom slank någon enstaka godis ner. Förhoppningsvis inte hela världen men jag lär ju inte tappat särskilt mycket vid vägningen på onsdag.

Såg att Holm listat vad han saknar. Håller med om att det skulle vara riktigt gott med bröd, likaså en pizza. Pasta saknar jag dock inte lika mycket som jag hade trott, även om det skulle vara gott. Något jag gärna skulle ha är en riktig hemmakväll med att beställa hem pizza och sedan öppna en chipspåse och sätta på en film :)

Holm: Who needs what?

Jag tycker litta synd om Lundin. Eller nej, det gör jag inte. Men han motionerar typ tusen gånger mer än mig just nu, och dricker ingen Pepsi Max (verkar ju gå bra...), och ändå går jag ner mer än honom. Jag och Lundin sa att vi skulle unna oss varsin öl efter vi gått ner tio kilo. Den regeln har ju dock Robin redan brutit mot, och om jag inte går ner 1,7 kilo den här veckan kommer jag definitivt att bryta den nästa lördag.

Tre saker jag saknar mest:


* Bröd. ATt bra kunna ta en macka är man är hungrig.
* Spaghetti. Fy fan så gott det är med spaghetti och typ pastasås.
* Pizza. Riktig jävla bacillebaracken-pizza från Djupviken. Det hade varit riktigt gott...

Bubblare:
Ketchup

Lundin: Nästan 7 kg borta

Nästan 9 kg om jag räknar från då jag började själv utom tävlan. Det är en del. Tycker mig dock inte märka någon större skillnad på mig själv. Kläderna sitter inte lösare heller vad jag märkt. Lite trist att det inte märks. Skulle kanske ha mätt midje-, rump- och lårmått innan och jämfört :P

Menmen, de e bara fortsätta, snart måste de börja märkas :)

Vägning 4/11-2009

Dagens vägning:

Robin Lundin

Startvkt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 98,0 kg
Veckoförändring: -0,9 kg
Total förändring: -6,8 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 91,8 kg
Veckoförändring: -1,2 kg
Total förändring: -8,3 kg


Holm: Inför morgondagen

Vet att jag suger på att uppdatera den här bloggen för tillfället - och min andra för den delen, men jag har mest jobb i huvudet just nu. Förr har jag inte haft något alls i den.
Vägning i morgon sägs det. Tiden går fort. Motionen den senaste helgen har i princpi legat på noll förutom de metrarna jag går i jobbet. Så lite motion har det trots allt varit. Men ej mö. Matmässigt har det inte varit några direkta fusk. Råkade nog få ihop mig några bitar rostad lök när jag åt en köpesallad. Men jag försökte rensa. Det känns som noll igen. Men det tycker jag det känns om var vecka :P. Heja heja.

Lundin: Vägning imorgon

Känns faktiskt riktigt bra inför morgondagens vägning. Har kört igång motionen på riktigt nu. Har gjort minst en timmes promenad de senaste fem dagarna, dessutom har jag ju haft innebandy och dömning vissa dagar också. Inga anmärkningsvärda fusk har gjorts heller i matväg. Jag har en bra känsla inför imorgon helt enkelt. Men just därför lär jag inte tappa något :P

RSS 2.0