Lundin: Firade vägningen!

Vägningen imorse gick ju riktigt fint. 3,2 kilo på de tre senaste veckorna känns ju bra.

Har en teori om att det är min praktik som har positiv inverkan. I och med praktiken har jag nämligen ganska fast tider för frukost, lunch och middag. Det verkar ha resulterat positivt. Ser faktiskt ingen annan anledning till att de senaste veckorna gått så bra.

I dag firade jag viktnedgången med att gå och äta lunch.
Porterstek med gräddsås och ugnsrostad potatis. Marängswiss till efterrätt. Allting smakade riktigt bra faktiskt, bland det godaste jag ätit på länge. Men jag körde tallriksmodellen så det ska inte ha varit så farligt för vikten ;)

Vägning 29/1-2010

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 90,8 kg
Veckoförändring: -1,5 kg
Total förändring: -14,0 kg


Andreas Holm

Startvikt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 84,7 kg
Veckoförändring: -1,0 kg
Total förändring: -15,4 kg


Lundin: Ingen vägning imorgon

Herr Holm är tydligen ute på nattliga äventyr och kommer inte kunna vägas imorgon. Så vägningen är uppskjuten på obestämd. Antingen blir det fredagmorgon eller på tisdag.

Lundin: Vägning imorgon!

Jag är galet nöjd med mina fantasifulla rubriker.

Precis som förra veckan är det vägning först på torsdag, det vill säga imorgon. Känns bra inför vägningen. Käkade visserligen på pizzeria i dag men åt en oxfilepasta så det var nog inte så farligt. Tror jag kan ta ett kilo imorgon med :)

Svar till Anonym:
Jo, nog är vi tävlinginriktade alltid. Men sen har jag velat tappa några kilo länge men nu när vi är två som kämpar så känns det mycket enklare. Tävlingen peppar en som tusan. Men det var ju bara min åsikt, Holm kanske har en annan.

Holm: Slutspurten närmar sig

Torsdagens vägning var riktigt bra, jag blev riktigt nöjd och tror att det kan bli lika bra nästa vägning. Det vore helt fantastiskt. Det är bara 5,6 kilo kvar nu till mål, och jag börjar allt mer se mållinjen tydligare. Robin skrev att "att han inte tog in så mycket" förra veckan. Rättelse: Han tog inte in ett piss :).

Men det kommer bli grymt spännande. Har promenerat och cyklat och allt vad f-n det heter på sistone, och kommer mest troligt hålla uppe det. Oj, oj, oj vad jag ser framemot att gå ner det där sista grammet. Kommer bli så grymt skönt. Men än är det över fem kilo kvar.

Lundin: Ännu en helg

Dags för ännu en helg tänkte jag skriva men kom på att halva helgen har snart passerat. Hur som helst. Vägningen gick bra i torsdags, men det gick ju bra även för Holm så jag tog inte in så mycket.

Helgen blir lugn, blir väl kanske något halvonyttigt snacks i kväll men inte mycket. Köpte för övrigt en bok med recept i torsdags, "Baka Smalt" heter den. Ska bli intressant att testa.

Något annat roligt att berätta: Jag testade ett par byxor som jag köpte något för småa för ett par år sedan, just för att jag tänkte att jag skulle bli lite mindre. I stället blev jag större och prislappen sitter fortfarande kvar på byxorna. Men i dag då jag provade dem så satt de perfekt :) Måste dock vänta till sommarn med användning eftersom det var 3/4-byxor.

Vägning 21/1-2010

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 92,3 kg
Veckoförändring: -1,0 kg
Total förändring: -12,5 kg


Andreas Holm

Startvikt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 85,7 kg
Veckoförändring: -1,0 kg
Total förändring: -14,4 kg


Holm: Tror på bra resultat

Var ett tag sedan jag skrev här, det beror inte på att jag skäms utan snarare för att jag inte har tid och ork just nu. Men här kommer ett kortare inlägg inför morgondagens vägning. Jag har skött mig förhållandevis bra och tror på en lägre siffra i morgon. Visst blev det lite av den där korn, malt-varan i helgen, men inget i så fasanfulla mängder, och det känns riktigt bra.

Lundin: Vägningen uppskjuten

På grund av pågående praktik för både Holm och mig så kommer vägningen att se lite oregelbundet framöver. Veckans vägning blir på torsdag.

Annars känns det bra, har gjort en bra vecka. Har blivit lite mindre motion än vanligt under början av veckan men annars så.

Lundin: Helgen har varit lugn

Den här helgen lyckades jag med vad jag misslyckades med den förra helgen, att ta det lugnt. Var på bio i fredag så då slank det ner popcorn och lite godis. Igår var det hemmakväll framför tvn och då slank det ner ölkorv, lite och salta pinnar. Känns faktiskt bra, inga riktigt onyttiga snacks som jag ätit och motionen har jag hållit igång bra. Ser fram emot onsdag :)

Lundin: Dags för ny helg

Vägningen i onsdags gick ju ganska bra, eller den gick bra helt enkelt. -0,7 får jag ju faktiskt vara nöjd med, särskilt med tanke på att helgen inte blev så lugn som jag hoppas samt att motionen blev lidande då det var svinigt kallt.

Den här veckan har jag varit ute och promenerat i minst 45 minuter per dag + övrigt motion som till exempel att gå till skolan och spela innebandy. Känns bra.

Den här helgen ska faktiskt bli lugn.

Vägning: 13/1-2010

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 93,3 kg
Veckoförändring: -0,7 kg
Total förändring: -11,5 kg


Andreas Holm

Startvikt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 86,7 kg
Veckoförändring: -0,7 kg
Total förändring: -13,4 kg


Lundin: Vägning imorgon

Ja då var det dags för ännu en onsdag. Känns ändå som en helt okej vecka, får se om vågen säger detsamma. Som Holm redan avslöjat blev det en hel del vin och hamburgare slank ner som anti-bakismat. Men förutom det har jag faktiskt skött mig bra den här veckan. Motionen blev något lidande under torsdag och fredag på grund av det enorma kylan. Men under helgen och veckoupptakten har jag motionerat friskt och jag blir besviken om det inte blir nedgång imorgon.

Nu ska jag ta en promenad innan jag ska göra hemmagjorda köttbullar för första gången :)

Holm: Inte så lugn helg

Blev utgång fredag och utgång lördag. Känner mig ändå in the mood i dag och inte så uppsvullen som man skulle kunna tro. Ska dessutom iväg och döma lite handboll för att få lite motion.

Måste också passa på att citera signaturen "Hanna"s kommentar ägnad Robin, på ett tidigare inlägg.

"Allvarligt talat, låter som en sund idé att ha en lugn helg"

Nu kan jag i kvällspress-anda avslöja att det nog inte var så lugnt - och inte så sunt heller! Men jag tror det blir bra ändå på onsdag. Har höga förväntningar!

Lundin: Lugn helg

Efter ett jullov med både fest och god mat så tänkte jag hålla mig ganska lugn i januari. Så är tanken åtminstone och det vore ju illa att stypa redan första helgen. Så därför kör jag en lugn helg istället.

Holm har fått smak på öl och festliv under jullovet och är ute och krökar ikväll, som jag förstod det skulle han ut imorgon också. Fortsätter han i den stilen bör jag ju snart vara ikapp.

Vad det gäller matoch motion så har jag idag käkad hamburgare och stripes. Inte världens nyttigaste mat men mycket sallad, ingen ost eller dressing och stripesen gjorde jag i ugnen. Så det var väl inte allt för onyttigt hoppas jag. Käkat en ölkorv ikväll också, annars inget snacks. I Piteå (och hela Sverige för den delen) är den jäkligt kallt för tillfället vilket gör att man inte gärna ger sig ut och motionerar. Skulle dock bli mindre kallt nu de närmaste dagarna så då ska jag allt he mig ut och motionera.

Lundin: Jullovssummering

Då var det klart då, +0,1 kg över jul och nyår vilket jag själv ser som godkänt. Målet var ju att nolla julen och det har jag ju nästan gjort. Kort sagt om julen så har jag näst intill helt struntat i minustjugo. Jag har käftat chips, godis, läsk, fet mat och massor av annat, dessutom har motionen varit ganska begränsad. Så, jag är nöjd.

Nu är det nya tider, motion och kostcirkeln ska bygga mina dagar och göra mig lättare.

Vägning 6/1-2010

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 94,0 kg
Veckoförändring: -0,1kg
Total förändring: -10,8 kg

Jullovsförändring: +0,1 kg


Andreas Holm

Startvkt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 87,4 kg
Veckoförändring: +0,2 kg
Total förändring: -12,7 kg

Jullovsförändring: -0,1 kg


Vägning 30/12-2009

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 94,1 kg
Veckoförändring: +1,3 kg
Total förändring: -10,7 kg


Andreas Holm

Startvikt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 87,2 kg
Veckoförändring: -0,4 kg
Total förändring: -12,9 kg


Lundin: Åter i vardagen

Då var jag tillbaka i Piteå = full satsning på att tappa kilon. Hade en liten "before-kickoff-dag" igår när vi åkte norrut. Åt lite godis och njöt av ett Friscomål på Max. Nu ska jag sköta mig fram tills jag vunnit, eller, antagligen kommer det väl bli lite småfusk någon helg men i stort sett så.

Ska bli intressant att se vad vågen säger imorgon. Jag hoppas på en nollning då jag har fuskat en del senaste veckan och motionen har varit obefintlig. Dock finns en stor rädsla för uppgång eftersom vi vet fortfarande inte hur säker den "osäkra vågen" varit i Ö-vik, kanske har den visat för lite?

Nåja, morgondagen ger oss svaret.

Holm: Inför morgondagens dödsdom(?)

Så var det dags för vägning igen i morgon och det känns som vanligt: åt helvete. Kanske blir jag positivt än en gång. Har fuskat rejält denna vecka, med gott om öl och så sent som igår åt jag en sub på Subway. Dessutom åt jag en, ja en, chokladbit den här veckan. Första godisbiten sedan jag började gå på dieten.

Nej, det känns inte särskilt bra, men jag nöjer mig med en nolla i protokollet så bör jag ju fortfarande ha ledningen. Kan inte tänka mig att Robin går om denna veckan. Det vore minst sagt pinsamt. Från och med onsdag ärjag dock tillbaka i vardagslivet och då blir det skärpning.

Lundin: Nytt år

Senaste vägningen gick ju inte alls bra. Men så har jag bara mig själv att skylla. mycket fusk har det blivit under jul och nyår men nu är det slut på det. Som Holm nämnde finns ju risken att ökningen är mer än vad vågen visar. Ska bli intressant (?) att se vad den officiella piteåvågen säger på onsdag.

På måndag återvänder jag till Piteå och vardagen, då blir det skärpning. Både vad det gäller motion samt vad jag stoppar i mig.

Ser att Holm gett ett nyårslöfte. Såklart ska jag gå ner de 9,3 kg som saknas för min del också. Dessutom tänkte jag faktiskt lova att ta mig ner ändå till 80 kg.

Holm: Gott nytt diet-år

Ska vi börja med onsdagens vägning så blev jag smått chockerad när jag såg att jag faktiskt tappat. Men det hade naturligtvis med att göra att jag från söndag till tisdag åt väldigt nyttigt efter min diet. Det tror jag inte Robin gjorde, som hade en riktig pissvecka. På den "osäkra" vågen dessutom. Bra för min del i tävlingen i alla fall, hehe. Men jag kankse åker på lika stort bakslag den här veckan istället.

Har varit festande nu på nyår så klart och har planerat mer den kommande veckan. Lördagen präglas till exempel av en hockeyresa till Göteborg, och det brukar ju gå som man kan tro...!

Nyårslöftet: Gå ner ytterligare 7,1 kilo.

RSS 2.0