Lundin: De efterlängtade bilderna!

Äntligen kan man ju säga. Här kommer de efterlängtade bilderna.

Bildeerna till vänster är tagna på Mallorca då jag vägde ca 107 kg.
Bilderna till höger är tagna i dag då vågen visade 84 kg. Skillnaden syns mer än vad jag själv känner.

Hela kroppen:
Ansiktet:Jag vet, jag ser inte så munter ut på den nya bilden men det var svårt att få till ett kort då jag inte blundade för blixten.


Hoppas ni är nöjda nu - för det är jag :)

Lundin: Summering

Den 20 september, ganska precis ett halvår sedan, tog jag min början mot en lägre vikt, då vägde jag 107 kg. Dagen efter beklagade Holm sig över sin vikt och vi kom fram till att köra igång en tävling. Förste man att gå ner 20 kg vinner. Jag vet faktiskt inte vad jag trodde om våra möjligheter att lyckas. Någonstans i bakhuvudet låg det ett tvivel och grodde samtidigt som jag kände en stark tro på att lyckas. Och framför allt att jag skulle vinna.

Den 22 september var tävlingen igång, vi vägde in oss på morgonkvisten och jag vägde då 105 kg, jag hade alltså tappat 2 kg redan från måndagen. Jag körde med LCHF eftersom jag visste att min kusin lyckats väldigt bra med det under sommaren. Jag hade gjort några små försök tidigare att gå ner i vikt genom att äta nyttigare och motionera mer men det hade inte gått så bra. Nu kände jag att LCHF verkligen var något för mig, köttälskare som jag är.

Om det är någon som fortfarande undrar vad LCHF är så står det för low carb, high fat. Med andra ord ska man äta massor av fett men inga kolhydrater. Ägg och bacon var en given frukost. Åtminstone första dagen - sedan var jag less på ägg. Efter första veckan ville jag spy åt ägg och jag har fortfarande stora problem att äta stekt ägg eller omelett.

Annars gick det bra första veckan, härliga måltider med bland annat fläskfilé och entrecote förtärdes. Sedan var det dags för den första riktiga vägningen. Jag trodde väl att kroppen skulle fått en chock av allt fett som jag ätit och gått upp något kg så där i början av dieten men icke. Jag var först upp på vågen som visade -2 kg och jag var såklart nöjd. Sedan klev Holm upp och visade - 4 kg, rullgardin ner!

Den där ledningen höll han sedan länge och väl. Veckorna rullade på och jag trivdes hyfsat med LCHF, det stora problemet var frukosten. Efter några veckor var jag riktigt less på både ägg och bacon. Jag bakade något LCHF-bröd som var helt okej. Jag försökte med någon filgräddeblandning men det verkade inte funka riktigt bra enligt vågen.

I mitten av november tog jag beslutet att lägga ner LCHF och försöka med tallriksmodellen, fullkorn och motion. Ni vet, allt sånt där som hjärnan säger är nyttigt. Anledningen till övergången var att de på de flesta helgerna fram till jul var jag uppbokad på middagar som serverade "vanlig mat". Jag insåg att om jag skulle fortsätta med LCHF skulle dessa middagar bli riktiga fuskmiddagar medan om jag körde tallriksmodellen så skulle det inte alls vara lika allvarligt.

Sagt och gjort. Den 17 november åt jag havregrynsgröt och äppelmos till frukost och det är sällan gröten smakat så gott. Sedan dess körde jag stenhårt på grötfrukost, det är få dagar jag avvikt från den. Jag var rädd att det här banbytet skulle ge ett dåligt utslag på vägningen som var två dagar senare - men icke. Ner nästan ett kg.

Sedan rullade det på bra fram till jul. Det blev visserligen ett par rejäla fuskdagar, särskilt en helg då jag var på bankett och dagen efter kryddade jag det med att äta en pizza. En riktigt synd, jag vet, men vi var på en pizzeria och jag blev galet sugen. Men synden straffade sig själv och pizzan var inte alls så god som jag hade hoppats på.

Under julen kan man säga att jag tog ledigt från tävlingen. Jag motionerade visserligen någon gång men jag struntade mer eller mindre i allt vad nyttighet är. Det är ju trots allt bara jul en gång om året. Chips och godis åts i mängder men trots det klarade jag nästan att nolla julledigheten, +0,1 kg blev resultatet.

Efter julledigheten började både jag och Holm riktigt bra. När jag sedan gick på min praktik gick det ännu bättre. Visserligen finns ett väldigt intresse för både fika och restaurangbesök på min praktikplats och det var väl inte det som satte fart på min viktnedgång. Däremot fick jag en fast dygnsrytm. Frukost runt klockan 07, lunch kring klockan 12 och middag vid klockan 18. Dessutom en relativt stadig sömntid mellan klockan 00-07.

Praktiken var på 10 veckor och under de veckorna gick jag ner 8 kg. Detta trots att jag var på en galen resa till Hemavan då jag återigen dumpade vikttänkandet och hällde i mig några öl och en massa god mat. Resultatet på vågen visade också sin syn på den resan, + 1 kg. Man skulle alltså kunna säga att de övriga 9 veckorna gick jag ner 9 kg under min praktik. Starkt gjort om jag får säga det själv.

Sista veckorna såg det ut att bli väldigt tight om jag skulle hinna i mål innan flera nya inplanerade resor. Dessutom var jag ju tvungen att gå om Holm, som fortfarande ledde med de där 2 kg som han haft till godo sedan starten. Så jag la på en ordentlig slutspurt. Minskade ytterligare lite på portionerna och tog gärna en extra promenad. Sista dagen åt jag faktiskt ingen middag. Med facit i hand hade jag nog kunnat göra det och ändå tagit mig i mål med tanke på att jag klarade gränsen med 1 kgs marginal. Men det visste jag ju inte innan.Summa sumarum har det varit en lärorik tid och vissa saker har varit viktigare än andra tror jag. Tänkte peka vad jag tycker har varit viktigt för mig:

  • Kickstart - kändes oerhört skönt att verkligen få en bra start och känna att jag var på rätt väg. Så på det viset känns LCHF väldigt bra. Men i längden känns det vettigare med tallriksmodellen.
  • Belöning - då och då kände jag mig värd att fuska lite. Kanske ta några godisar om jag var sjukt sugen. Tror det underlättade att hålla sig ifrån det sedan. Men det kräver ju disciplin att låta det stanna vid just några...
  • Dygnsrytm - jag tror att dygnsrytm var nyckeln till segern. Fasta måltider och sömn på bra tider ger kroppen en balans och det tror jag är viktigt.
  • Stöd - det har varit otroligt skönt att få stöd. Både via kommentarer här på bloggen och "face to face". Sedan att så många läst bloggen är kul. Första dagen hade vi över 100 unika läsare, ingen siffra vi kunde hålla i men det är ändå relativt många som tittat in varje dag. Tyvärr har vi varit dålig på att uppdatera och dessutom haft ganska tråkiga uppdateringar.
  • Motståndare - jag måste passa på att tacka min konkurrent Holm. Som den tävlingmänniska jag är så har jag pushat mig lite extra just för att det är en tävling. Dessutom känner man sig mer skyldig att försöka då man gör något tillsammans så här.
Notera att listan absolut inte har någon rangordning utan jag har bara punktat upp saker som haft stor påverkan på min viktnedgång. Jag känner att jag kan ha glömt något på listan men då kan jag lägga till det i efterhand.

Det blev ju ganska långt det här, räknar inte med att någon ska orka läsa allt men jag känner att det kan vara kul för mig själv att kunna läsa igenom så småningom.

Jag har utlovat före-efter-bild också. Den kommer förhoppningsvis upp imorgon.

Lundin: Bilderna

Och ja, jag lovar att lägga upp de efterlängtade före-efter-bilderna!

Lundin: Seger!

Underbart att gå i mål, och med sådan marginal dessutom. Kort sammanfattat kan man säga att jag åt väldigt lite under onsdagen för att verkligen göra allt. Med facit i hand hade jag kanske klarat det även om jag ätit lite mer. Men skit samma, jag är i mål och det känns underbart.

Segern firades inte nämnvärt onyttigt egentligen. Till lunch följde jag med ett par kollegor och åt sushi för första gången och jag kan inte påstå att jag är frälst. Inte riktigt min smak. Sen kan man ju utrycka det som brorsan sa "Känns som dumt att nu nör du väl kan lyxa så väljer du den fettsnålaste maten man kan tänka". Men jag vet att det kommer bli en del onyttigt i helgen så det kommer nog.

Under eftermiddagen kunde jag äta med gott samvete ur fredagsgodisskålen på jobbet (ja jag vet, det var torsdag men någon fyllde upp skålen i förhoppning om att det var fredag). Till middag blev det en hemmagjord hamburgare och eftersom det var våffeldagen blev det våfflor med glass lite senare på kvällen.

Nåväl, tänkte bara skriva en kort uppdatering nu men den blev ganska lång. Senare när jag känner att jag har tid ska jag sätta mig ner och skriva en lite längre reflektion över hela tävlingen. Kanske få som kommer orka läsa igenom den men det är kul för mig själv att ha kvar om inte annat.

Holm: Gratulerar

Får väl ta å gratulera min konkurrent itll segern då. Det kom knappast som någon chock till mig i morse. Robin körde stenhårt för att klara sig under gränsen innan resan, medan jag tjuvåt en del vanlig kost så att säga. Jag kör vidare ett tag till tills jag gått ner mina resterande gram. Jag kom ju åtminstone tvåa :).

Vägning 25/3-2010

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 83,8 kg
Veckoförändring: -2,6 kg
Total förändring: -21,0 kg


Andreas Holm

Startvikt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 81,6 kg
Veckoförändring: +0,2 kg
Total förändring: -18,5 kg


Lundin: Slutspurt

Imorgon är det den stora dagen. Det är åtminstone vad jag hoppas. Om jag inte lyckas att ta mig i mål imorgon är jag rädd att det kan ta veckor. När nästa vecka åker jag nämligen till fjälls och då vill jag inte tänka på någon diet. Därefter är jag hemma i en vecka innan jag på nytt åker till fjälls en vecka. Och veckan därefter åker jag till London.

Jag måste helt lyckas till imorgon. Men jag har en bra känsla, har skött mig bra sen senaste vägning och i kväll sätter jag in slutspurten. Men av konkurrensskäl tänker jag inte nämna dem här ;)

Jag ser faktiskt fram emot imorgon, det ska bli en befrielse ;)

Tomorrow is the day...

Holm: El Italiano

Käkade Lasagne till lunch i dag. Väldigt LCHF-vänligt - not. Men däremot gott. Robin kontrade dock med drömcitatet "Du verkar ju gå ner bara du kollar på vågen".

Jag tror dock att det blir stillastående när vi väger oss nästa gång. Har ju inte riktigt lika bråttom som Robin. Känns inte som om tävlingen avgörs kommande vägning - oavsett när den blir (det är inte bestämt ännu)

Lundin: Frestelse

Vilka vänner man har. Sitter här en av de förhoppningsvis sista kvällarna på den långa kampen och kör verkligen stenhårt med maten den här veckan.

Vad gör mina vänner då?

Jo, dom tar fram en förpackning Vinetta glasstårta. Snällt, jag menar, det skulle ju absolut inte sitta gott med något sådant nu... Nåväl, tänker smaka en liten liten bit men inte mer.

Lundin: Sista dagarna?

Då var helgen avklarad, åt väldigt lite snacks. Det enda var egentligen en halv ölkorv och lite nötter. Annars har jag skött mig bra, långpromenad både lördag och söndag. Och hyfsat vettig mat.

Nu är det förhoppningsvis tävlingens sista dagar jag/vi har framför oss. Nu är det verkligen stenhård disciplin. Äter bara frukost, lunch och middagen. Eventuellt någon frukt till mellanmål. Har dessutom börjat göra portionerna lite mindre. Måste göra allt för att lyckas ta 1,6 kg nu sista veckan. Det är ju faktiskt väldigt mycket med tanke på att vi redan gått ner väldigt mycket.

Men jag går in i sista veckan positivt och räknar med att klara detta.

Lundin: Nära

Ja det gick ju bra för oss båda igår. Dessvärre bättre för Holm än för mig. Men det är bara att köra hårt så får vi gå i mål samtidigt nästa vägning helt enkelt. Någon ny vägningsdag är dock inte utsedd, återkommer om det.

I dag blir det nog någon form av motion, får se om jag springer eller går. Beror på vad det är för underlag ute. Middag blir troligen tacos och i kväll blir det grönsaksdipp. Känns helt okej.

Vägning 19/3-2010

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 86,4 kg
Veckoförändring: -1,4 kg
Total förändring: -18,4 kg


Andreas Holm

Startvikt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 81,4 kg
Veckoförändring: -1,7 kg
Total förändring: -18,7 kg


Lundin: Höga förväntningar

I morgon är det vägning igen. Har väldigt höga förväntningar. Har fortsatt med bra motion. Löpning 7 km igår och sedan 45 minuter promenad.

I dag har det bara blivit 45 minuter promenad, har inte funnits tid till något mer tyvärr. Kanske tar jag en sväng efter hockeyn i kväll.

Nåväl, i morgon ska jag ner minst ett kilo. Förhoppningen är två men jag blir riktigt bitter om jag inte går ner mer än ett kilo.

Lundin: Satsar hårt

Det börjar dra ihop sig, bara en och en halv vecka kvar till sista vägningen innan jag drar till Hemavan. Tillika den vägning som jag hade som mål att ta mig i mål till. Jag kör på bra just nu, i helgen åt jag lite nötter och lite glass men i övrigt inga snedsteg under den senaste veckan.

Har också haft en riktigt intensiv period med träning de senaste dagarna:
- Lördag, promenad 60 minuter.
- Söndag, löpning 7 km och promenad 70 minuter.
- Måndag, promenad 40 minuter + 70 minuter.
- Tisdag, innebandy 60 minuter och promenad 45 minuter + 45 minuter

Tänkte hålla i hårdkörningen till på fredag och hoppas på ett riktigt bra resultat.


Holm: Olé kaka, Olé mat, Olé - VÄGNING PÅ FREDAG!

Smask-veckan är avklarad. Det har blivit mycket bröd den här veckan, och en och annan onyttighet som öl och potatisgratäng. Men det var budgeterade måltider, och man kan faktiskt inte vara utan mat. Nu kör vi stenhårt igen. Vägning fredag är det preliminärt sagt, det ger mig utrymme att skärpa till mig och se till att det inte blir plus/plusminus noll utan snarare minus. Vi får se helt enkelt....


Lundin: Dags för ny helg

Så var det bara fredagen kvar innan det är dags för en ny helg. Veckorna rullar på snabbt nu. Jag har skött mig bra den här veckan. Lunchpromenad varje dag och igår var jag ute en timme på kvällen också. Dessvärre har jag inte kunnat vara ute varken måndag, tisdag eller i dag på grund av jobb.

Har skött mig bra även i matväg, ska försöka hålla det i helgen också. Vi får se när vägningen blir till veckan. Vi har sagt preliminärt fredag.

Lundin: Galet jämt

Ja, jämnare än så här blir det ju faktiskt inte. Gick ner 0,7 kg trots att jag inte skött mig allt för bra den här veckan. Har blivit ganska lite motion och framför allt ingen intensiv motion. Har inte spelat någon innebandy på tre veckor tror jag det är nu, trist!

Nu är det tre kilo som ska bort på två veckor, kommer att bli tufft men bara jag sköter mig riktigt bra och kommer igång lite bättre med motionen så ska det nog gå bra.

Vägning 9/3-2010

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 87,8 kg
Veckoförändring: -0,7 kg
Total förändring: -17,0 kg


Andreas Holm

Startvikt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 83,1 kg
Veckoförändring: -1,2 kg
Total förändring: -17,0 kg


Lundin: I ledning :D

Ja så var jag förbi Holm då, för första gången. Känns bra, nu är det bara att hålla undan.

Är egentligen ganska missnöjd med min vägning. Bara -0,7 på två veckor är inte helt okej och det kommer att bli tufft att ta mig i mål innan min resa till Hemavan. Får ligga i hårt nu, måste snitta på -1,2 kg i veckan :O

Holm: Avd. syndarinlägg

Jag känner mig faktiskt lättad efter morgondagens vägning. Jag förväntade mig ännu värre. +0,5 på två veckor är givetvis inte bra men samtidigt ska ni veta att det blivit gott om onyttigheter. Det beror väl dels på att jag börjar att tröttna på detta men framförallt att jag blivit bjuden på mycket och att det uppstått situationer då jag varit tvunen att äta något av onyttigare slag. Som till exempel helgen när det var SMASK-rep. Jag kan inte gå nio timmar utan mat, och då blir det både mackor och kebab. Det där med matlåda, det vet ni alla som känner mig att det är inte min grej!

Men till nästa måndag är jag övertygad att jag trillat ner minst ett kilo. Och det är väl bäst det, annars rycker Rubinen.

SÅ DET SÅ!!

Vägning 3/3-2010

Robin Lundin

Startvikt: 104,8 kg
Målvikt: 84,8 kg

Dagens vikt: 88,5 kg
Veckoförändring: -0,7 kg
Total förändring: -16,3 kg


Andreas Holm

Startvikt: 100,1 kg
Målvikt: 80,1 kg

Dagens vikt: 84,3 kg
Veckoförändring: +0,5 kg
Total förändring: -15,8 kg


Lundin: Sjuk

Vädret har blivit mildare och OS är slut och jag såg fram emot att få lira innebandy igen igår. Men icke. Blir sjukis och får knapra Ibumetin. Tråkigt värre. Är hemma från jobbet i dag, får se hur jag känner mig i eftermiddag. Kanske är jag piggare och orkar med en promenad åtminstone.

Vägning imorgon. Två veckor sedan sist så man borde ju ha tappat något känns det som. Jag har skött mig bra vad det gäller kost, någon godsak har slinkit ner men inte överdrivet mycket. Dessvärre har motionen blivit lidande som jag nämnt i tidigare inlägg men jag hoppas på ett kilo åtminstone imorgon.

RSS 2.0